fbpx

Het groeisucces van Gijs Hendrikx – Theaterhotel Venlo

Innovatieplan

Het groeisucces van Gijs Hendrikx – Theaterhotel Venlo

“Het durven delen van je eigen kennis, dat geeft zoveel voldoening! Dáár doe ik het voor”

Gijs heeft als startend ondernemer in een hele korte tijd Theaterhotel Venlo opgezet. En met succes! Gijs geeft ons een rondleiding, we lopen door de mooie hotelgangen die er uit zien alsof hier jaren passie en werk in zit. “Kun je je voorstellen dat dit twee jaar geleden nog een grote lege vlakte was?”

Samenwerken

Ondernemers werken graag samen met Gijs. Het gaat om die klik. Dat komt door zijn manier van zaken doen. Gijs deelt graag zijn kennis en zijn hotel is vaak een platform om met andere ondernemers in de binnenstad van Venlo samen te werken. Hij hoeft daar niets voor terug, want het helpen van anderen geeft hem gewoon een goed gevoel. En dáár doet hij het voor. Toch krijgt hij hier veel voor terug. Want slimme samenwerkingen, leveren hem ook iets op. “Je gunt het iemand en dan kost het bijvoorbeeld nog geen euro per gast, daar kan ik het zelf niet voor organiseren.” Zegt de bevlogen ondernemer. Een tip van Gijs aan ondernemers is dan ook om kennis te durven delen. “Als andere ondernemers daar beter van worden, heb jij als ondernemer daar ook baat bij.”

Gemotiveerde medewerkers

De investering die de hotelier doet in zijn team is een belangrijke sleutel tot succes. Een gemotiveerde medewerker heeft meer nodig dan alleen een goed salaris. Elke medewerker, ook de stagiaires, krijgen van Gijs een begeleiding waarbij gekeken wordt wat hun sterktes en uitdagingen zijn. Zo weet de hotelier precies wat zijn mensen nodig hebben om gemotiveerd te zijn én hoe zij goed met elkaar kunnen samenwerken. Dat maakt dat de medewerkers het naar hun zin hebben en ook in het contact met de gasten een prettige wisselwerking hebben. “Onze medewerkers hebben een heel persoonlijk contact met de gasten. Dat gaat zelfs zó ver, dat gasten speciaal naar het hotel komen om een medewerker uit te zwaaien, als die op wereldreis gaat.”

Netwerken

Netwerken is super belangrijk voor Gijs. Al zijn leveranciers komen uit zijn eigen netwerk, daar heeft Gijs een persoonlijke relatie mee. “Daarom gaan zij net dat stapje verder voor mij, waardoor ik een goede service aan mijn gasten kan bieden.” De hotelier heeft dan ook een indrukwekkend netwerk. En waar geen netwerk is, neemt hij zelf het initiatief om iets op te zetten. Zo heeft hij samen met vier andere young professionals de Young Business Club VVV-Venlo opgericht. Bij de voetbalclub uit Venlo treffen zij elkaar tijdens wedstrijden, om ervaringen de delen en inzichten uit te wisselen. “Daar komen de beslissers van morgen. Dat is belangrijk voor VVV en voor de toekomst van dat netwerk.

Persoonlijke groei

Gijs is graag écht en handelt veel vanuit zijn interne kompas. “Ik blijf trouw aan mezelf en ik zorg goed voor mezelf. Bijvoorbeeld anderen helpen is wat ik nu eenmaal graag doe. Als ik daarin authentiek blijf, blijft het contact met de ander ook echt.” Daarom krijgt Gijs vaak positieve feedback over zijn persoonlijkheid en willen anderen graag met hem werken. Toch heeft Gijs hier aan moeten werken, vooral in het zoeken naar een goede werk/privé balans. “Dankzij een coach, heb ik geleerd om meer áán de zaak als ín de zaak te werken.” Gijs probeert zich niet meer zo druk te maken om álle details in de zaak. Hij focust zich op waar híj goed in is en laat andere zaken over aan de medewerkers die daar goed in zijn. “Dit heb ik echt moeten leren. Nu vind ik het belangrijk dat we bij het Theaterhotel van elkaar weten wie waar goed in is.”

Kans

Gijs ziet nog een mooie kans voor ondernemers om met hem samen te werken. “Een hotel is een uitgelezen kans om producten te monitoren.” zegt hij. Ondernemers kunnen hun producten – zolang dit natuurlijk past – in de hotel faciliteiten plaatsen en deze laten testen door de hotelgasten. Zo kan deze in een korte tijd veel feedback krijgen over de werking van het product. Vooral water-/ en energiebesparende producten zou Gijs graag willen uitproberen in zijn hotel.

Open staan voor kansen én mensen

“Wat mij het meeste heeft gebracht is altijd open staan voor dingen. Niet alleen voor kansen, maar ook voor mensen. Uiteindelijk draait het er gewoon om dat je samen dingen kunt verbeteren. Ik zie nooit beperkingen of obstakels, maar weeg wel de risico’s goed af” aldus de hotelier.

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]


X