fbpx

Dutch IoT Challenge

eigen bedrijf starten

Dutch IoT Challenge

Project van: Soapbox Jongerenmarketing
Partners: Keyport 2020, Continium/Cube, Spark Tech Lab, Bunsiness Innovatie Team Limburg en Rabobank, Innervate, Meet the Youngsters, Perfact, De Groeischakelaar

Internet of Things (IoT) is een belangrijke en veelbelovende ontwikkeling voor onze toekomstige maatschappij en bijbehorende economie. IoT staat namelijk voor het (tijdelijk) verbinden van apparaten met het internet om gegevens te kunnen uitwisselen zonder menselijke tussenkomst. Voorbeelden hiervan zijn slimme thermometers, koelkasten, sportkleding met sensoren etc. Meerdere toonaangevende partijen geven aan dat er eind 2020 wereldwijd ruim 20 miljard apparaten -van klein tot groot- zijn aangesloten op het internet die met elkaar communiceren. Die ontwikkelingen gaan in een rap tempo, zowel op het gebied van hardware als software. Daardoor ontstaan er veel waardevolle kansen en mogelijkheden om te innoveren.

Via de Dutch IoT Challenge worden middelbare scholieren en mbo-, hbo- en wo-studenten uitgedaagd om na te denken over innovatieve toepassingen op het gebied van IoT in diverse thema’s. Hierbij wordt intensief samengewerkt door het bedrijfsleven uit het Keyport 2020-gebied: Keyport 2020, The Innovation Playground, Continium en het Spark Tech Lab. Daarnaast nemen diverse Limburgse onderwijs- en overheidsinstellingen hieraan deel.

De Dutch IoT Challenge inspireert ondernemers, overheid en instellingen om IoT innovaties vanuit de challenge binnen hun organisaties op te pakken. Deze partijen zorgen zelf voor de interne investeringen aangezien zij, via de deelname aan de challenge, zien dat de inzet van deze IoT toepassingen tot meer efficiency, nieuwe business opportunity’s en/of kostenreducties leidt.

De Groeischakelaar steunt dit project, omdat het helpt innovatie aan te jagen. Namelijk door Limburgse MKB bedrijven kennis te laten maken met de mogelijkheden en innovatieve toepassingen én oplossingen op het gebied van IoT. Met onze participatie in de Dutch IoT Challenge dragen we bij aan de ambitie om van Limburg de nationale en internationale hotspot op het gebied van IoT en future technologies te maken.

Lees hier ons Groeiverhaal over Bithip: één van de winnaars van editie 2018.

Ga hier naar de website van de Dutch IoT Challenge

Of neem voor meer informatie contact op met de Dutch IoT Challenge via [email protected] of bel naar +31 (0)6 3987 8863.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]


X