fbpx

LWV Next Level

Ondernemen in Limburg

LWV Next Level

Project van: LWV
Partners: Allign, De Groeischakelaar

Als ondernemer komt er heel wat op je af. Meestal ben je blij als je je dagelijkse werk gedaan krijgt, laat staan dat je echt goed doordachte, toekomstgerichte plannen kunt maken. Brandjes blussen staat brandpreventie in de weg, zogezegd, maar je wil toch verder. Beter. Groter. Meer. Hoe verhoog je bijvoorbeeld je marges en hoe verlaag je de kostprijs van je product? Hoe krijg je een groter marktaandeel? Ben je voorbereid op mogelijk toekomstige CO2-heffingen? En: hoe realiseer je groei in deze tijd van krapte op de arbeidsmarkt? Tijd om eens goed in kaart te brengen wat er moet veranderen aan je werkprocessen en rolverdelingen om toch te kunnen groeien met een gelijkblijvend aantal fte’s. Er is meer mogelijk dan je denkt en je hoeft het wiel niet zelf uit te vinden. De LWV next-level-trajecten, powered by Allign helpen je een niveau hoger. De Groeischakelaar heeft hier vertrouwen in en geeft je bovendien graag een extra zetje met een financiële bijdrage.

LWV Next-level-trajecten powered by Allign

Sinds enige tijd werkt de LWV samen met Allign-MKB, een organisatie die tot doel heeft om ondernemers te ondersteunen om met hun organisatie als het ware te promoveren naar een hogere divisie. Alles wat je nodig hebt om je visie en ambitie te realiseren onder één paraplu: analyse, visie en strategie, uitvoering, opleiding en training, zakelijke dienstverlening en ondersteuning bij de financiering.
De aanpak van Allign-MKB heeft eerder zijn waarde al bewezen in het grootbedrijf (o.a. bij DSM, Essent, Enexis en Mosadex), maar een bruikbare vertaling naar het mkb was er nog niet. Tot nu toe dan. De fasering van zo’n traject voor het mkb is volledig uitgewerkt. Er is een symptoomscan ontwikkeld om ondernemers inzicht te geven in wat ze laten liggen ten gevolge van het ontbreken van samenhang in hun organisatie. Hun integrale ondersteuning betekent doorgaans een aanzienlijke verbetering in prestaties en een hogere opbrengst, met hetzelfde aantal fte’s. Groei en innovatie is binnen handbereik, voor wie wil leren en investeren.

De Groeischakelaar steunt dit next-level-traject: voor de eerste tien ambitieuze ondernemers die de symptoomscan laten doen, stellen we vouchers beschikbaar ter waarde van 750 euro!

Voor ondernemers met ambitie

Je moet als ondernemer wel de echte ambitie bezitten om daadwerkelijk stappen te maken om te groeien en te innoveren. Het vereist lef en visie. Ben jij zo’n ondernemer en wil je die stap zetten, dan is er normaal een woud aan bedrijven en instanties die je hierbij willen helpen op het gebied van financiering, productontwikkeling of andere relevante zaken. Het valt niet mee om als ondernemer te weten waar je moet zijn, wie je juiste partner hierin is. De innovatiemakelaars van De Groeischakelaar hebben een navigatierol en verbinden belangeloos bestaande initiatieven in Limburg met elkaar. Wij geven de ondernemer graag net dat duwtje in de rug, om hem of haar verder te helpen en de drempel om te innoveren te verlagen. Vandaar onze steun voor dit next-level-traject door middel van vouchers voor die eerste stap: de symptoomscan.

De eerste enthousiaste ondernemers zullen binnenkort rapporteren over deze nieuwe, op maat gemaakte ‘next-level-aanpak’ voor mkb-bedrijven met meer dan 10 fte’s.

Financieel adviseur Freek Roeters uit Sittard heeft de ‘next-level-aanpak’ al ervaren:
“Ik had me in mijn wildste fantasie niet kunnen voorstellen dat er zoveel verbeterpotentieel recht voor mijn neus lag. Het was een wake-up call. Hier geldt echt die uitspraak van Cruyff: ‘je ziet het pas als je het doorhebt’. Als ik deze stap niet had gezet, zou het realiseren van de visie en ambitie van mijn organisatie nooit mogelijk zijn geweest.”

LWV en Allign

Allign-MKB heeft tot doel ondernemers te ondersteunen om met hun organisatie te promoveren naar een hogere divisie. Alles wat je nodig hebt om je visie en ambitie te realiseren onder één paraplu: het is een one-stop-shop voor analyse, visie en strategie, uitvoering, opleiding en training, zakelijke dienstverlening en ondersteuning bij de financiering. Allign vormt in dit proces een strategisch partnership met de ondernemer die zijn organisatie naar een hoger niveau wil brengen. Deze next-level-aanpak past helemaal in de visie van de LWV: verbinden, inspireren en ondersteunen en zo het mkb in Limburg versterken. En daar draagt De Groeischakelaar graag zijn steentje aan bij.
Voor de eerste tien ondernemers die de symptoomscan laten uitvoeren, ligt dus een voucher klaar ter waarde van 750 euro, beschikbaar gesteld door De Groeischakelaar.

Aanmelden of meer informatie?

Aagje Wevers
secretaris Jong LWV
Telefoon: 0475-352623
[email protected][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]


X